V. 1.0

Jag behöver hjälp

Destruktiva matbeteenden handlar inte bara om strävan att gå ner i vikt eller förändra sitt utseende. Det handlar framförallt om tankar, känslor och beteenden som i sin tur kan leda till fysiska förändringar.

Du är värd att må bra. Att få känna dig nöjd med dig själv – precis som du är. Att våga ta steget och börja prata om det som du har hållit för dig själv kan kännas svårt, men också som en befrielse.

Till dig som behöver hjälp med en ätstörning

Vi vill hjälpa dig som är sjuk eller dig som är nära anhörig till en som är sjuk, oavsett ätstörningsproblematik. Det kan t ex. vara hetsätning, bulimi, anorexi, UNS, ortorexi eller ARFID. Du behöver inte ha en diagnos för att komma till oss, tvärtom, kom gärna så fort ni ser en återkommande beteendeförändring kring maten.

Det är viktigt att söka hjälp i ett så tidigt skede som möjligt om du misstänker att du har en ätstörning. Vi vill och kan hjälpa dig att bli fri från såväl egenupplevda som diagnostiserade ätstörningar. 

TILLSAMMANS MED DIN FAMILJ FÅR DU DEN HJÄLP SOM DU BEHÖVER

Att ta det första steget kan kännas övermäktigt och känslan av att behöva genomgå behandlingen ensam kan kännas läskigt. Men du är inte ensam.

Din familj är en given del av behandlingen och kommer att vara en del av din behandling hos oss. Varje vecka kommer dina närstående få möjlighet att vara en del av din behandling hos oss genom att delta på vissa aktiviteter tillsammans med dig.  Familjen, som kan se olika ut för olika individer, rekommenderas att delta under dagar och tider som vi har valt. Familjesamtalen anpassas efter de behov som finns. Även syskon involveras.

Dessa aktiviteter syftar bland annat till att främja tillfrisknandet och stärka familjens relation. Möjligheten till samtal för hela familjen anpassas efter behov och möjlighet att närvara.

Har jag en ätstörning?

Kontakta oss om du känner igen dig i två eller fler av symptomen.

  • Du är mer eller mindre fixerad vid vad du äter och din vikt.

  • Du skjuter upp eller hoppar över måltider, äter långsamt eller hetsäter och äter ofta ensam.

  • Du gör dig av med det du har ätit genom att exempelvis kräkas.

  • Du tränar överdrivet mycket eller får ångest om du hoppar över träningen.

  • Du är kritisk till din kropp.

Se mer symptom på ätstörningar här

Hjälp & Stöd

Ju tidigare du tar hjälp för att bryta tankar som börjar ta över och begränsa din tillvaro och livskvalitet ju större är chansen att du kan vända den negativa spiralen. Efter en längre tid kan det vara svårt att bryta de tankar och de handlingar man börjat med. Vi har tagit fram fakta, tips och övningar som kan stötta dig.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du saknar motivation att påbörja dagvård, känner dig osäker på om du vill eller behöver en förändring. Om du vill kan du även boka stödjande samtal hos oss våra samtalsterapeuter eller hos vår idrottspsykolog. Klicka här för information och bokning.

    Vår behandling

    På vårt behandlingscenter erbjuder vi dagvård i ett 12-veckorsprogram med fokus både på nutiden och framtiden. Förutom att bli symtomfri vill vi stärka din motståndskraft för att du inte ska falla tillbaka i din ätstörning.
    Vår behandling

    Vi har fått hjälp

    We & Sports har kommit i kontakt med många familjer som varit i behov av hjälp. För när ens nära blir sjuk så påverkas också hela familjens vardag. Här kan du läsa mer om deras upplevelser.
    Läs mer

    Vilka hjälper vi?

    Misstänker du att du har en ätstörning är det viktigt att få hjälp så snabbt som möjligt. Vi vill och kan hjälpa dig som är redo att bli fri och frisk från egenupplevda eller diagnostiserade ätstörningar.
    Läs mer